Butchers väriä maajoukkueeseen

19.5.2017

Kesäkuun lopussa Helsinki-Vantaalta nousee kone, jossa on matkustajina kovia naisia. Heidän suuntana on Kanadan Langley ja määränpäänä mitali naisten kolmansista MM-kisoista. Vahvoina vastustajina suomalaisille tulee olemaan hallitseva maailmanmestari USA sekä hallitseva hopeajoukkue Kanada. Myöskään ei sovi unohtaa EM-hopeamitalisteja Iso-Britanniaa sekä uusia tulokkaita Australiaa ja Meksikoa.

 

 

Suomi on osallistunut kaikkiin naisten arvokisoihin, joista tuomisina on ollut kaksi MM-pronssia ja yksi EM-kulta. Nyt Suomi on taas menossa mukana uudistuneella joukkueella, joka on mahtava sekoitus kokemuksen syvää rintaääntä sekä nuoruuden intoa. Joukkuetta aloitettiin kasaamaan karsintaleirien kautta, joista jälkimmäiseen osallistui vielä 62 pelaajaa. Näistä 62 pelaajasta vain 45 tulisi saamaan oikeutuksen kisapassiin ja MM-kisoihin.

 

 

Nyt joukkue on vihdoin selvillä ja sen voi kokonaisuudessaan lukea täältä

 

Mutta iloksemme voimme ilmoittaa, että tähän kivenkovaan joukkueeseen raivasi tiensä peräti kaksi mustakultaista teurastajaa, kun tukimiehet Tiina Möttönen ja Matilda ”Masa” Kosonen saavat kunnian pukea Suomi-paidan ylleen.

 

Tiina Möttönen aloitti jenkkifudiksen keväällä 2013, kun Porvoossa herätettiin naisten toiminta uudelleen henkiin. Ensimmäiset kaudet hän teki tuhoa pallonkantajana, mutta löysi myös välillä itsensä puolustuksesta tukimiehen paikalta. Kaudella 2016 Tiina kävi hakemassa lisää vauhtia ja kovuutta Naisten Vaahteraliigasta GS Demonsin riveistä, mutta palasi iloksemme takaisin Porvooseen täksi kaudeksi.

 

Matilda ”Masa” Kosonen on niin sanottua nuorempaa porukkaa, jolta ei kuitenkaan kokemusta jenkkifudiksesta puutu. Masa aloitti pelaamisen jo vuonna 2007 Helsinki 69ersin poikien juniorijoukkueessa. Sieltä juniorivuosien loppuessa kaappasimme hänet Porvooseen 2013, jossa hän on pelannut menestyksekkäästi sekä laitahyökkääjää että tukimiestä.

Porvoon Butchers onnittelee Masaa ja Tiinaa maajoukkuepaikasta!

Please reload