top of page

UUTISET

Jim Nendel palaa Porvoon Butchersin päävalmentajaksi!
NendelX.jpg

Nendelin toimiessa Porvoon Butchersin päävalmentajana viimeksi kausilla 2010 sekä 2011 muistetaan erityisesti kausi 2010, joka päättyi Vaahteramaljan voittoon, kaudella 2011 matkan katketessa välieriin tieterkanivat.

Kymmenen vuotta myöhemmin tiet jälleen kohtaavat, kun Jim Nendel tarttuu päävalmentajan pestiinsä. Edellisellä kerralla Jim toimi myös puolustuksen koordinaattorina. Tällä kertaa hän tarttuu hyökkäyksen koordinointiin.

Nendel korvaa aikaisemman päävalmentajamme pitkittyneenkoronapandemian ja sen tuoman epävarmuuden vuoksi.

 

Tervetuloa takaisin Porvooseen Jim!

Marcus Siiskonen Butchersiin!
Siiskonen.jpg

Laitahyökkääjä Marcus Siiskonen on solminut vuoden mittaisen sopimuksen Butchersin kanssa. Viime vuonna Siiskonen piti tauon Vaahteraliigasta mutta tänä vuonna hänet nähdään mustakultaisissa.

Siiskonen on Wolverinesin kasvatti, joka on myös nähty useampana vuonna maajoukkueessakin. Kaudella 2019 Wolverinesissa hän kirjautti itselleen 46 kiinniottoa ja näillä eteni 665 jaardia. Touchdowneja Marcus teki 9.

Miksi Porvoo Marcus?
"Koska rissuporukka on mukava, ammattitaitoinen ja on meikäläisen kanssa samalla aaltopituudella. Samalla Porvoossa näyttää olevan rento, hyvä meininki ja porukka haluaa todella kehittyä."

Tervetuloa Porvooseen Marcus!

Butchers ja East City Giants yhteistyöhön U20 ikäluokassa
BUTCHERS_ECG.jpg

Porvoon Butchers ja Helsinki East City Giants ovat solmineet yhteistyösopimuksen U20 ikäluokassa. 

U20  SM-sarjaan osallistutaan Butchers nimellä. Joukkue rakennetaan molempien seuran juniori pelaajista, myös valmennus tulee molemmista seuroista. 

Yhteistyö kattaa tulevan kauden, ainostaan U20 juniorijoukkueen. 

RJ Long vahvistaa Porvoota kaudella 2021
RJ Long.jpg

RJ Long on jo monille suomalaisille tuttu. Hän on yksi vaarallisimmista laitahyökkääjistä, joka Suomessa on pelannut.

Viimeeksi kaudella 2019 Vaahteraliigassa nähty Long oli kiinniottotilaston kärkipaikalla yhdessä Seppäsen kanssa 79 kiinniotolla. Jaardeja tuolta kaudelta kertyi 1053, sekä 11 touchdownia.

Kauden 2020 Longin oli määrä pelata Saksassa Munich Cowboysin riveissä, mutta koronan ollessa esteenä, Long nähtiin loppukaudesta tukemassa Butcherssin valmennustiimiä.

Tulevalla kaudella Long tullaan varmasti näkemään hyökkäyksen lisäksi myös tuken puolustuksessa.

Welcome to the family

Jabari Harris jatkaa Butchersissa kaudelle 2021
Jabari.jpg

Koronan riivaaman kauden 2020 Porvoon Butchersissa pelinrakentajana toimineen Jabari Harrisin kanssa on tehty vuoden jatkosopimus.

Harrisin pitkä ja kattava ura Euroopassa alkoi vuonna 2014 saavuttuaan Porvoon Butchersiin ensimmäisen kerran. Harris on tuttu pelikentiltä niin Puolan liigassa kuin myös kotoisessa Vaahteraliigassa.

Porvoossa ollaan erittäin iloisia mahdollisuudesta jatkaa yhteistyötä Harrisin kanssa, joka vahvistaa talviharjoittelua ja sitä kautta saamme hyökkäyksen pelikirjaa ajettua systemaattisesti läpi koko off-seasonin.

Tervetuloa takaisin Jabari 

Gordon McGruder Butchersin päävalmentajaksi
McCruder.jpg

Coach McGruder on valmentanut yli 20 kautta Yhdysvalloissa. Tällä hetkellä McGruder valmentaa New Manchester High Schoolissa. Peliurallaan McGruder pelasi Morris Brown Collegessa, jossa hän oli joukkueensa kapteeni sekä All-Conference pelaaja.

Porvoo on myös McGruderille tuttu, sillä hänen entinen yliopisto pelikaverinsa Tyrone Morgan pelasi Porvoossa QBna kaudella 1997

”I am very ecstatic about the opportunity to come to Finland and do something that I love doing and that is coaching football and changing lives. I look forward to meeting new people exploring Finland and coaching the Butcher’s to a Maple bowl championship!”

Welcome to the Butchers Family 

Sean McAllen vahvistamaan Porvoon hyökkäystä
McAllen.jpg

Porvoon Butchers kiinnittää Sean McAllenin keskushyökkääjäkseen kaudelle 2021 

22-vuotias yhdysvaltalaispelaaja saapuu Suomeen Worcester Polytechnic Institutesta, jossa hän pelasi 4-vuotta koulunsa joukkueessa. Viimeisenä vuotenaan McAllen pelasi 11 ottelua edeten näissä otteluissa 1233yd sekä tehden 14 touchdownia. 
Koko uran tilastot eivät kalpene vaan Sean oli koko yliopistouransa aikana yksi joukkueensa kantavista voimista. 41 ottelua, joissa hän kantoi palloa 728 kertaa edeten näillä 3878 jaardia sekä tehden 43 touchdownia, siihen kun lisätään 77 kiinniottoa ja 1037 jaardia sekä 7 touchdownia voidaan puhua erittäin vikkelä liikkeisestä pelimiehestä. 
Viimeisenä vuotenaan Sean McAllen valittiin oman alueensa Division3 All-Stars joukkueeseen.

Welcome to the Butchers Family 

Alvin Reels Jr. vahvistamaan Porvoon puolustusta
Alvin%202_edited.jpg

Michiganilainen Alvin on Dakota State University kasvatti, jossa oli aloittavan jokaisessa pelissä ja napsi itselleen vuodent tulokas, North Star All-Conferense ja Puolustuksen kapteeni meriitit.
 

Vauhtia Eurooppaan haettiin Unkarin liigan Budapest Wolvesin riveistä voittamalla mestaruus Alvinin ollessa joukkueen kapteeni ja johti HFL:n parhaimmaksi rankattua puolustusta MVP kunniamaininnan elkein.
 

Edelliset kaksi kautta Alvin pukeutui Straubing Spiders (GFL2 South) pelipaitaan, joista viimeisin kausi keskeytyi koronan johdosta. Kaudella 2019 Alvin johti Spidersin puolustusta, joka oli paras puolustus redzonella, sekä eniten pisteitä tehnyt puolustus.
 

"Very grateful and blessed for the Butcher’s taking a chance on me. I’m just ready to get to work and grind with my new family. I’m looking forward to meeting the guys and helping any way I can on and off the field and share my knowledge with the younger guys. Also excited to see a new country and experience the Finnish culture!"

Welcome to Porvoo

 #43 Santtu Äyräväinen lopettaa pelaajauransa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Mitä harrastit lapsena ja miten päädyit jefun pariin?

1. Pelasin ennen kuin alotin jenkkifutiksen vaikka ja mitä. Salibandyä Gammelbackan Terässä, futista FC Futurassa, korista Porvoon Tarmossa ja puulaakikaukalopalloa Tarkis IF:ssä ja Hukassa (Huhtisten kaukalopallo. Jenkkifutikseen päädyin nimenomaan puulaakikaukalopallon kautta. Olin maalivahtina eräässä Hinthaarassa pelatussa pelissä. Muistan tulleeeni rämäpäisesti vastaan jokaiseen irtopalloon ja maalineduspelissä työnsin jokaisen ukon pois tieltäni. Pelin jälkeen vastustajajoukkueessa pelannut Pasi Lautala tuli sanomaan että tuolla tyylillä pärjäisi jenkkifutiksessa. Jäin miettimään asiaa. Salibandyssä kulutin lähinnä jäähypenkkiä, futiksessa tuli pelkkiä varoituskortteja ja koriksessa rooli oli tehdä vaan screenejä. Ensimmäiset jefutreenit oli Porvoon Ammattiopiston parkettilattialla, jossa Karbinin Seba iski mut lattiaan useampaan kertaan. Mietin että onpas mukava laji. Siitä se ajatus sitten lähti. 

2. Miten sinusta tuli LB?

2. Mun eka pelipaikka oli hyökkäyksen täkkeli. Muistan että Pera kerto mulle aina ennen jokaista downia että onko heitto vai juoksu. Se tais olla sitten Luoman Marko tai Leivojan Kari jotka teki musta ensin puolustuksen endin, kun huomasi että en pärjää näiden kahden eri pelivaihtoehdon kanssa pelipaikalla, jossa pelaa jenkkifutiksen älykkäimmät pelaajat. Jan Vilkko sitten 2004 teki musta linebäkkerin uuteen ja mullistavaan puolustuksensysteemiin. Siitä sekin ajatus sitten lähti.


3. Ketä esikuvia sinulla oli?

3. Mulla on monia. Esilkuvat tuli oikeasta- ja mielikuvitusmaailmasta. Adam Sandlerin esittämään Waterboyhin oli helppo samaistua. NFL:ssä pelasi tuolloin mielipiteitä jakava Bill Romanowski, jonka pelityylistä tykkäsin. Lisäksi mun pelinumeroksi annettiin (en valinnut itse) #43 ja Troy Polamalu NFL:ssä oli tuohon aikaa  säkenöivä pelaaja, jonka pelityyli oli myös melko omalaatuinen. 

4. Onko vastustajia jotka olisivat jääneet erityisesti mileleen, hyvässä tai pahassa?

4. Kyllä mä ennemminkin muistelen pelikavereita, kun vastustajia. Omaa ajatusmaailmaa ja keskittymistä peliin haittasi ajoittain se että osasta vanhoista pelikavereista tuli vastustajia. Jos joku muisto pitäisi sanoa niin kyllä se on varmaan se kun eräs nimeltä mainitsematon jenkkivahvistus julkaisi 1,5 viikkoa pelatun pelin jälkeen vihakirjeen sosiaalisessa mediassa. Kiva ajatella että olen jäänyt hänenkin muistoihinsa.

5. Mitä jäät erityisesti kaipaamaan pelaamisessa?

5. Kyllä pelaamisessa eniten jää kaipaamaan sellaista rehellistä otetaan miehestä mittaa fiilistä. Joskus tuli nokkaan ja joskus antoi itse. En ehkä aina kaikilla osa-alueilla ollut täydellinen pelaaja, mutta satunnaisesti jossakin parempi kuin toinen. Sen kun löysi niin pelaaminen oli helppoa ja mukavaa. 


6. Kerro joku mukava muisto keskuskentältä?

6. Pelaajaesittelyissä Kamppulan lepakkomieheksi tituleeraus on mukava muisto itsessään. Ehkä se lauantai keskipäivän yleisö on se joka on jäänyt parhaiten mieleen. Yksittäisenä pelinä tulee mieleen pakkovoittopeli Vantaa TAFT:ia vastaan 2012, jos mieli teki vielä playoffeihin. Tässä pelissä yleisö eli vahvasti mukana sen jälkeen kun pelinrakentaja Mckenzie Macgrady heitettiin ulos kentältä. Mieleenpainuva huuto tästä pelistä on jäänyt mieleen: ”Täähän on kun Salattuja Elämiä katsois”. Pahoittelut Mikko Parikalle, joka pelasi tuolloin TAFT:issa. Myöhemmin itsekin vierasjoukkueessa pelatessani olen vastaavanlaisia huutoja kuullut. Yleisön hiljentäminen on kumminkin melko siistiä. 
Vuonna 2019 Butchers - Roosters pelissä. Annoin niin kovan pommin Dayton Winniin, että yleisössä kohistiin sen kuuluvan Kamppulaan asti.

7. Onko totta, että pelaajakortteihin otteluiden kuvissa jännitit niskaa ja vedit leukaa taaksepäin, jotta sait muodostettua illuusion rajusta niskasta?

7. Kyllä, tämä pitää paikkansa. En ole koskaan ollut kovin kuvauksellinen ihminen, jonka takia niskan jännittäminen jenkkifutiskuvien yhteydessä on ollut luontainen itsepuolutuskeino. Toisaalta on shurgseja jonkun verran Porvoon Kuntoklubilla treenattukin, joten ei ne kuvat pelkkää illuusiota ole olleet.

Santtu.jpg
bottom of page