top of page

Butchers nimesi 10-henkisen valmennusryhmänsä kaudelle 2023
 

Lasse Voipio Porvoon päävalmentajaksi

OA9A3945_studioLindell.jpg
OA9A3945_studioLindell.jpg

Butchersin edustusjoukkue on harjoitellut yhdessä jo toista kuukautta, mutta ilahduttavan suuren valmennusjoukon rooleja on hiottu joulukuun alkuun asti. Päävalmentajan paikalle on nimetty Helsingin Wolverinesista paluun Porvooseen tehnyt Lasse Voipio. Mies on porvoolaisille tuttu toissa kaudelta, sillä 2021 hän koordinoi Butchersin puolustusta. Päävalmentajapestin ohella 45-vuotias helsinkiläinen tulee myös koordinoimaan puolustusta ensi kesänä.

Lasse, kerro hiukan jenkkifudistaustastasi. Missä ja milloin aloitit valmentamisen?

”Pelasin ensimmäisen jenkkifudiskauteni 1994 Helsinki Whipsin A- ja B -junioreissa. Ensimmäinen aikuisten kausi oli 1995 Whipsissä. Samana kautena valmensin Whipsin C-junioreita, jotka siihen maailmanaikaan pelasivat vielä lippupalloa. Jenkkifudiksen valmentamisen aloitin 2017 Helsinki Wolverinesin U15-joukkueessa, jossa toimin apuvalmentajana ja puolustuksen koordinaattorina. Vuonna 2018 olin valmentajana Wolverinesin U15 ja U17-joukkueissa. Aikuisia aloin valmentamaan 2019 ECG:ssä, jossa olin puolustuksen koordinaattorina, sekä loppukaudesta vt. päävalmentajana. Vuonna 2020 olin ECG:n miesten virallisena päävalmentajana sekä puolustuksen koordinaattorina. 2021 siirryin Porvooseen valmentamaan takakenttää ja päädyin silloinkin koordinoimaan puolustusta. Viime vuosi meni Wolvoissa DB -apuvalmentajana ja tälle kaudelle tein sitten paluun Porvooseen puolustuksen koordinaattoriksi ja nyt myös päävalmentajaksi.”

Tuore valmentajasopimus siis tehtynä ja ensimmäinen vuosi päävalmentajana Vaahteraliigassa. Mitkä päällimmäiset fiilikset?

”Fiilikset on korkealla, sillä päästään jatkamaan hommia siitä, mihin toissavuonna jäätiin. Viime vuonna on saatu hyvin ajettua nuoria pelaajia sisään, joita tänä vuonna päästään hyödyntämään runkopelaajina. Valmennustiimi on pysynyt pääosin samana, tosin nyt meillä kuitenkin on kummankin puolen koordinaattorit jo heti treenikauden alussa olemassa, joten päästään rakentamaan treenit alusta asti palvelemaan ensi kesän pelejä. Odotukset ensi kesän osalta ovat korkealla, mutta paljon on työtä tehtävä, jotta päästään niihin pelillisiin tavoitteisiin, jotka joukkueella ensi kaudelle on asetettuna.”

Tiedossa on, että olet seurannut läheltä Butchersin toimintaa jo pidempään. Millaisia muutostarpeita tulee ensimmäisenä mieleen?

”Tärkeimpänä muutoksena pariin edelliseen kauteen on se, että meillä on valmennustiimi olemassa ja roolit sekä vastuut jaettu jo harjoituskauden alussa. Tämä antaa ihan erilaisen pohjan tekemiselle ja työrauhan sekä valmentajille että pelaajille. Pelaajien ei tarvitse jännittää, että kukaan tulisi muuttamaan kaiken mitä talven aikana on ajettu sisään, vaan tekeminen on toivottavasti läpinäkyvämpää ja uskottavampaa.”

Rosteria täydennetään vielä kaiken aikaa, mutta millaisia tavoitteita tai menestysmahdollisuuksia näet Butchersilla olevan?

”Menestysmahdollisuudet on mielestäni hyvät. Vaikka viime kausi oli monella tapaa Porvoossa vaikea, moni asia on mennyt eteenpäin. Joukkueen rakentaminen on edelleen kesken, eivätkä kaikki vanhat pelaajat ole vielä palanneet joukkueen vahvuuteen. Kartoitamme mahdollisia vahvistuksia, sekä kotimaisia että ulkomaisia, ja meillä on aktiivisia keskusteluja käynnissä eri tahojen kanssa. Brandon tulee takaisin pelinrakentajaksi, joten meillä on vielä kaksi US-import paikkaa täytettävänä. Tavoitteena on rakentaa kilpailukykyinen 45 pelaajan joukkue, jolla voidaan haastaa kaikki joukkueet 2023 Vaahteraliigassa. Nuikan siirtyminen ammattilaiskentille tarkoittaa, että ainakin hänen tilalleen joudutaan etsimään korvaaja. Se, löytyykö henkilö Suomesta vai joudutaanko pelipaikalle tuomaan importti, selviää lähiaikoina. Mikään pelipaikka ei ole kuitenkaan vielä "täynnä", joten kaikille paikoille otetaan halukkaita vastaan."

Paras jefumuistosi mikä tulee mieleen ja mihin tähtäin tulevan kauden osalta?

”Parasta jefumuistoa on vaikea valita, mutta viimeaikaisista parhaimpia oli, kun Porvoon puolustus otti eniten syötönkatkoja ja pallonriistoja liigassa kaudella 2021. Ensi kaudella tärkein tavoite on luoda voittava kulttuuri ja saavuttaa voittava kausi.”

Vielä loppuun: Sana on vapaa…

”Mukavaa olla back. On erittäin mahtavaa päästä tekemään töitä hyvässä porukassa, sekä tavoittelemaan kuuta taivaalta, kun kerrankin pääsee valmiiseen pöytään ja pitkästä aikaa normaaliin talvikauteen kaikkien koronoiden yms. jälkeen. Syyskuussa sitten nähdään, kuinka hyvin onnistuttiin tavoitteiden saavuttamisessa, mutta ainakin tässä vaiheessa on hyvin luottavainen ja itsevarma fiilis.”

Kristian Lind jatkaa hyökkäyksen koordinaattorina

Kitte_edited.png

Butchersin muu valmennusryhmä tulee koostumaan pääasiassa viime kauden rungosta. Hyökkäyksestä päävastuun kantaa erittäin kokenut Kristian Lind, joka jatkaa hyökkäyksen koordinaattorina. Viime vuonna Lind vaihdettiin hyökkäyksen koordinaattoriksi kesken kauden, joten tulevaan kauteen mies on päässyt valmistautumaan jo pitkän tovin. Lindillä on valmennuskokemusta Vaahteraliigasta roppakaupalla ja saavutuksina mestaruuksia sekä miesten että menestyksekkäiden juniorivuosien koordinaattorina 2000-2010-luvulta.

- Pasi Lautala, linjapelaamisen erikoismies, joka yli 20-vuotisen pelaajauransa aikana valittiin toistakymmentä kertaa Vaahteraliigan All Stars-miehistöön. Pasi Lautala on timanttiakin arvokkaampi seurapuurtaja, joka vuodesta toiseen tekee pyyteettömästi lajin, seuran ja ennen kaikkea pelaajien hyväksi valtavan määrän työtä.

- Jari Mononen, entinen Butchers-pelaaja sekä hyökkäyksen linjan maajoukkuemies, joka samalla toimii hyvänä apuna Kristian Lindille hyökkäyksen koordinoinnissa. Kokemusta Monosella on pelaamisen ja miesten valmentamisen lisäksi naisten valmentamisesta.

- Juha Lampinen, jolla takana monivuotinen pelaajaura, sekä muutaman vuoden valmennusura miesten tasolla. Lisäksi Lampinen on toiminut apuvalmentajana nuorten maajoukkueessa.

Hyökkäyksen apujoukoissa nähdään lisäksi Jimi Roiko, joka edustaa 32-vuoden iästään huolimatta kokenutta valmennuskaartia Vaahteraliigassa.

Hyökkäyksen linjavalmennus on Vaahteraliigan huippua. Tästä pitävät huolen apuvalmentajat

OA9A3837_studioLindell.jpg
Lampinen_edited.png
OA9A3935_studioLindell.jpg

Puolustuksen puolella Lasse Voipion apuvalmentajina toimivat

OA9A4076_studioLindell.jpg
OA9A4108_studioLindell.jpg

- Mikko Vento, joka 44 vuoden ikäisenä on ehtinyt seuran pitkäaikaisimman puheenjohtajuuden lisäksi valmentamaan eri ikäisiä junioreita jo yli 20 vuotta, sekä viimeiset vuodet ollut osana edustusjoukkueen valmennustiimiä.

- Kimi Vainio, joka ensisijaisesti avustaa puolustuksen takakentän valmennuksessa. Vainio on hyvä nuorten pelaajien kehittäjä, jolla kokemusta pari vuotta edustuksessa, mutta on aiemmin toiminut seurassa pitkäaikaisena juniorivalmentajana.

- Marko Luoma, joka muistetaan Butchersin pitkäaikaisena puolustuksen linjamiehenä eri vuosikymmenien ajalta. Ikinuori ”teräsmies” on myös toiminut menestyksekkäästi nuorten pelaajien kehittäjänä sekä juniorivalmentajana. Luoma omaa myös paljon kokemusta fysiikkavalmentamisesta linjavalmentamisen lisäksi.

- Juha Havulehto, joka tulee uutena valmennusryhmään mukaan tuomaan tukimiesosastolle hurjan määrän kokemusta, asennetta ja paljon tietotaitoa. Juha vannoo perusasioiden tekemisen nimeen ja se sopii erinomaisesti nuorten pelaajien valmistamiseen Vaahteraliigaan.

Seurassa ollaan todella iloisia, että tiivis ja hyvähenkinen valmennusporukka ollaan saatu kasaan jo syyspuolella ja homma on käynnistynyt Uusimaa-Areenalla iloisen vauhdikkaasti, hyvällä sitoutumisella. Tämän tiimin johdolla lähdetään steppi kerrallaan valmentamaan pelaajia kurkottamaan kohti unelmaa.

bottom of page