top of page

Micky Kyei palaa Porvoon Butchersiin

Micky Kyei.jpeg

kuva: Jari Turunen

Kaudella 2022 Helsinki Wolverinesin paidassa Vaahteraliigassa esiintynyt Micky Kyei tekee ensi kaudeksi paluun kasvattiseuraansa Porvoon Butchersiin. Pian 30 vuotta täyttävä Kyei on aiemmin pelannut Vaahteraliigassa Wolverinesin ohella Helsinki Roostersissa ja Tampere Saintsissa. Lisäksi Kyei on pelannut Saksan GFL:ssä yhteensä 3 vuotta, jossa hän kaudella 2019 voitti Saksan mestaruuden Braunschweigin New Yorker Lionsissa.
Tämän jälkeen Kyein oli tarkoitus osallistua keväällä 2020 Kanadan ammattilaisliiga CFLn Global Combine- ja draft-tilaisuuksiin, mutta koronan takia tämä jäi tekemättä. Seuraavana keväänä 2021 Kyei osallistui tähän CFL-draftiin, mutta valinta ei osunut häneen sillä kertaa. Suomen maajoukkueessa Kyei sen sijaan on kuulunut avainpelaajistoon pitkään.

Siviiliammatiltaan ohjelmistokehittäjänä työskentelevä Kyei tulee varmasti aiheuttamaan tulevalla kaudella päänvaivaa vastustajalle, sillä hän on monipuolinen ”all around”-pelaaja, joka on kykenevä pelaamaan sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Myös potkupelien palauttajana Kyei muistetaan vaarallisena ja vahvana miehenä.


Micky Kyei aloitti jenkkifutisuransa syntymäkaupungissaan Porvoossa 14-vuotiaana ja kuului siihen lahjakkaaseen pelaajaryhmään, joka tuotti Butchersin junioreille suomenmestaruuksia yksi toisensa perään eri ikäluokissa 2000-2010-lukujen vaihteessa usean vuoden ajan. Junioreista Kyein matka jatkui 17-vuotiaana Butchersin miehiin, josta hän sai tähän asti ainoan suomenmestaruuden Vaahteraliigassa v.2010. Nykyään Helsingissä asusteleva Kyei pelasi kotikaupungissaan Porvoossa aina vuoteen 2015 asti, jonka jälkeen hän haki kokemuksia maailmalta.


Micky, sopimus kaudesta 2023 on kasvattiseuran kanssa nyt allekirjoitettu ja paluu vihdoin edessä. Mitkä fiilikset?


”Hyvät on fiilikset! Odotan innolla, että pääsee pelaamaan taas vanhojen kavereiden kanssa.”


Mikä sai sinut palaamaan Butchersiin?


”Mikko Seppänen on nyt ahdistellut mua pelaamaan Porvooseen muutaman vuoden ja ajattelin, että kannattaa palata kotiin vielä, kun on bensaa tankissa.”


Onko terveisiä porvoolaiskatsomoon ensi kesäksi?


”P-Town forever!”

bottom of page