top of page
KYEI_SIGN.jpeg

Micky Kyei jatkaa Porvoossa!

Viime kaudella kotiseuraansa paluun tehnyt keskushyökkääjä Micky Kyei on päättänyt jatkaa Butchersissa ja ylipäätänsä jenkkifutista. Myös lippupalloa huipulla pelaavalla Kyeillä oli mietinnän paikka, etenkin kun tiedämme, että lippupallon MM-kisat pelataan ensi elokuussa Vaahteraliigan välieräviikolla Pajulahdessa, jossa Suomi mukana. Se, onko Micky Kyei kokoonpanossa, jää nähtäväksi, mutta eiköhän mies ole edelleen tyrkyllä myös lippupallomaajoukkueeseen.

 

31-vuotias Kyei on erittäin tärkeä pelimies Butchersille ja hän oli yksi ”päänäyttelijöistä” viime kauden mestaruusjahdissa. Kyei mm. kirjautti itselleen pelaamassaan 10 ottelussa 16 teedeetä, mikä oli porvoolaisista eniten ja riitti liigassakin sijalle viisi, juoksukeskiarvon ollessa 59,8 jaardia/ ottelu. Pallonkannon lisäksi Micky on pelannut useita vuosia laitahyökkääjänä myös maajoukkueessa sekä tarvittaessa hän voi toimia potkujen palauttajana tai kulmapuolustajana.

 

Butchersin junioreissa 14-vuotiaana aloittanut porvoolainen on kuulunut lajin eliittiin jo lukuisia vuosia, ollen myös mukana viime lokakuussa Suomen EM-hopeaa saavuttaneessa joukkueessa. Tämän ja Suomen mestaruuden lisäksi palkintokaapista löytyy 2 miesten EM-pronssia sekä Vaahteraliigan All Stars-valintoja. Vuoden kotimaisen etenijän eli Ari Tuuli-pystejä Mickyltä löytyy kaksi.

 

Loppuvuoden Kyei käytti jatkon harkintaan ja päätöksestään joukkue on erittäin mielissään. ”Jatkoin, koska tuntuu, että vielä on ainakin vähän annettavaa jenkkifutikselle ja koska pelaaminen tuntuu vielä hauskalta ajatukselta. Kyllä tässä yritettiin taas lopettaa jefu, mutta ei se näköjään minulle ole kovin helppoa. En osaa sanoa mitkä jengit tulevat pärjäämään, mutta on ollut siistiä nähdä, miten kovia nuoria pelaajia meillä on ympäri Suomea! Varmasti tulee tosi kilpailullinen kausi tänä vuonna.”

 

Päävalmentaja Lasse Voipio: ”Nyt, kun saatiin Micky mukaan, meidän RB-osasto on kautta silmällä pitäen käytännössä valmis. Mickyn mukaantulo luo meille myös uusia mahdollisuuksia siihen, minkälaiseen pelaajaan käytämme meidän hyökkäyksen toisen ei-EU importpaikan. Micky ja Aleksi olivat jo viime kaudella erinomainen keskushyökkääjätiimi ja nyt vuotta kokeneempana meillä tulee olemaan todella tulivoimainen RB-kalusto. 

Pitää myös muistaa, että Micky pystyy pelaamaan myös laitahyökkääjänä ja on sillä(kin) pelipaikalla osoittautunut todella erinomaiseksi pelaajaksi. Voimme siis tarvittaessa hyödyntää Mickyä myös muillakin pelipaikoilla, kuin vain keskushyökkääjänä. On mahtavaa saada Micky takaisin Butchersiin kaudelle 2024”, kertoo iloinen HC.

bottom of page