top of page

Niko Nousiainen siirtyy valmennustiimistä takaisin pelaajaksi

NikoN_sign.jpeg

Viime kaudella Butchers sai Vantaalta puolustuksen apuvalmentajaksi Niko Nousiaisen, joka ajatteli peliuransa olevansa paketissa loukkaantumisen takia. Toisin kävi, sillä vuoden aikana Nousiainen tuntee toipuneensa polvivammasta ja olevansa sittenkin pelikunnossa. Palo palata puolustuksen linjaan on vähintäänkin intohimoinen. Kuinkas nyt näin kävi?

 

-Tosiaan v. 2021 loukkaannuin melko pahasti kauden ensimmäisessä pelissä, jolloin päätin, että pelihommat saa mun osalta jäädä ja keskityn valmentamiseen, jotta saan olla lajin parissa. Mutta viime vuosina on tullut erittäin kova polte saada kamat takaisin päälle. Olen kuntouttanut polvea nyt 2 vuotta ja pähkäillyt, että pitäisikö vielä pelata se viimeinen kausi ja määrätä itse, koska peliura loppuu, eikä kuunnella lääkäreitä. Asiasta keskustelin paljon esim. Lasse Voipion ja Pasi Lautalan kanssa. Nyt olen harjoitellut joukkueen kanssa offseasonin alusta asti, sillä päätin, että nyt vedetään kamat päälle ja katsotaan, että pysyykö mies vielä kasassa.

 

 

 

 

 

Huhtikuussa 29 vuotta täyttävä Nousiainen aloitti pelaamisen v. 2012 Taftissa, josta siirtyi 2015 kauden jälkeen ”Wolvoihin”, mutta offseasonin aikana tekikin sopimuksen Sveitsin Basel Gladiatorsiin, päästen finaaliin, jääden hopealle. Sveitsin pääsarjan päätyttyä, Niko palasi vielä takaisin Helsinkiin samalla kaudella, mutta hopeaa tuli 1-divarissakin Wolvojen hävittyä Kuopio Steelersille. Tämän jälkeen Nikon matka jatkui Roostersin kautta Lohjalle UNC:iin kaudeksi 2021, mutta loukkaannuttua päätti siirtyä valmentajaksi. Valmennusura alkoi siis 2 vuotta sitten Taftissa, josta siirtyi vuosi sitten apuvalmentajaksi (DL) Butchersiin.  

 

-Viime vuosi oli aivan mahtavaa, koska pääsin valmentamaan Suomen kovimpia puolustuksen linjamiehiä ja voittaa näiden ukkojen kanssa suomenmestaruus. Tulevalla kaudella haluan voittaa tuon mestaruuden uudestaan samojen ukkojen kanssa myös pelaajana. Tulevaa kautta voisi kuvailla sanoilla ”one last ride”, koska se tulee olemaan näillä näkymin mun viimeinen kausi. En usko, että palaan edes valmentamaan tämän kauden jälkeen, mutta ”never say never”. Tämä laji on antanut mulle todella paljon, joten tulee olemaan myös vaikeata jättäytyä kokonaan pois lajin parista. Kausi kerrallaan.

 

Nousiaiselle mieleenpainuvin muisto pelaajana on ollut Sveitsissä kauden ensimmäisessä pelissä, jossa hän säkitti pari kertaa ja teki muutaman tfl:n sekä peitti yhden rähmäyksen. Viikon päätteeksi siitä seurasikin Viikon paras puolustaja-valinta.

 

Miten sitten tulevan kauden odotukset ja omat tavoitteet?

-Porvoon puolustus on aina ollut nälkäinen ja kova, joten odotan loppuun asti pelaamista ja kovaa taklaamista jokaiselta puolustusta pelaavalta kaverilta Porvoon paidassa myös ensi kaudella.

 -Omat tavoitteet toki samat, kun aina ennenkin. Olla peliin vaikuttava pelaaja, voittaa suomenmestaruus ja etenkin nauttia pelaamisesta sekä pitää hauskaa. Näiden ukkojen, joiden kanssa treenataan ja pelataan, tämä ei tule olemaan ongelma. Meillä on loistava joukkuehenki ja kaikki puhaltaa yhteen hiileen. Go Butchers! päättää Nousiainen.

 

Päävalmentaja Lasse Voipio: ”Me jo viime vuonna Nikon kanssa juteltiin hänen mahdollisesta paluusta kentälle tälle kaudelle ja sanoinkin, että jos vaan kroppa kestää ja tankissa on bensaa jäljellä, niin sitten pitää ehdottomasti pelata. Nyt sitten Niko tuo loppumattomalta tuntuvan energialatauksensa pelaajana joukkueen käyttöön ja jos siitä saadaan ulosmitattua edes osakin kaudella, niin tullaan näkemään tuhoa vastustajien hyökkäyksen linjojen takana. Niko vahvistaa meidän jo valmiiksi kovaa puolustuksen linjaa, mutta pystyy tarvittaessa pelaamaan myös muillakin pelipaikoilla ja kummallakin puolella palloa. Ensi kesänä hän on Niko ”Weapon X” Nousiainen.”

bottom of page