top of page

PÄÄVALMENTAJA LASSE VOIPION MIETTEITÄ KAUDEN AVAUKSEN AATTONA

but_Voipio_L.png

Butchers lähtee kauteen 2023 rauhallisin mielin haastamaan sarjan terävintä kärkeä. Seurassa on menty viime syksystä rutkasti eteenpäin laajalla rintamalla. Myös edustusjoukkueen rosteria on saatu kasvatettua ja mikä parasta, jo viime kaudella yllättäneet nuoret lupauksemme ovat ottaneet harppauksia eteenpäin ja tulevat jo olemaan nykyisessä joukkueessa isoissa rooleissa. Historian suurimman valmennustiimin johdolla tekeminen on ollut terävää ja huomenna lauantaina päästään Porvoossakin jo tositoimiin. Avausottelu tullaan pelaamaan sarjanousija Wasa Royalsia vastaan, mutta ensimmäisellä kierroksella Kuninkaalliset jo osoittivat, että Vaasassakin on tehty kovasti töitä kesän koitoksia varten. Porvoossa odotetaan mielenkiinnolla myös, miten Vaasaan muuttanut ja 8 vuotta Butchersin paidassa esiintynyt DB Jere Paananen viihtyy vastustajan roolissa kasvattiseuraansa vastaan. Porvoossa odotetaan siis huippujännittävää ottelua ja sitä varmasti odottaa myös päävalmentajamme Lasse Voipio tiimeineen. Voipiolle tämä on ensimmäinen ottelu päävalmentajana, joten tästä ensimmäisen peliviikon kuulumiset.

Lasse, Vaahteraliiga 2023 tärähti käyntiin viikko sitten. Millaisia mietteitä 1.kierros tuotti?
 

-Ensimmäisellä kierroksella ehkä ainoa pienoinen yllätys oli Roostersin tappio Steelersille. Toki Steelers on edelleen yksi vahvimmista mestarisuosikeista, mutta itse oletin Roostersin voittavan kauden avausottelunsa. Vaasa oli kierroksen ehkä positiivisin yllätys, sarjanousija pelasi hyvällä tasolla ja osoitti pysyvänsä liigavauhdissa ja voimme odottaa Vaasalta hyvää kautta tänä kesänä.

 

Ennakkoveikkauksia kovimmista vastustajista 2023?
 

-Ensimmäisen kierroksen perusteella on vaikea arvioida kauden kovinta vastustajaa. Joukkueet kehittyvät vielä paljon kauden aikana ja todelliset voimasuhteet tullaan näkemään todennäköisesti vasta juhannuksen jälkeen. Jos on pakko jotain veikata, niin ensimmäisen kierroksen jälkeen Roosters ja Steelers ovat ne kovimmat vastukset tänä vuonna.

 

Miten Butcherin preseason on sujunut?
 

-Meillä menee hyvin. Preseason sujui odotusten mukaisesti ja aikataulullisesti ollaan siinä tilanteessa, joka asetettiin tavoitteeksi offseasonin alussa. Meillä on jonkin verran ollut ongelmia loukkaantumisten kanssa näin kauden kynnyksellä. Ensimmäisiltä kierroksilta tulee puuttumaan kourallinen aloituksen pelaajia, mutta tällä hetkellä ennuste on, että juhannuksen jälkeen saadaan viimeisetkin sairastupalaiset riviin.

 

Ensimmäinen kausi Vaahteraliigan päävalmentajana. Kertoisitko tavoitteista?
 

-Mulla on valmentajana ollut samat tavoitteet: 1) voittaa ottelu 2) voittaa enemmän otteluita kuin edellisellä kaudella 3) varmistaa pudotuspelipaikka 4) varmistaa kotietu pudotuspeleihin 5) voittaa semifinaali/varmistaa paikka finaalissa 6) voittaa finaali. Näitä tavoitteita lähdetään tavoittelemaan tuossa järjestyksessä. kohta 4 on vähän sellainen "pyritään siihen, jos aikaa jää"-tavoite. Pudotuspelipaikka on tärkeämpi, kuin missä se pelataan, eikä pelipaikka pakosti vaikuta semifinaalin voittomahdollisuuksiin.

 

Kiteytä lyhyesti millainen Butchersin valmennustiimi tällä kaudella on?
 

-Meillä on hyvin erikoinen kokoonpano. Hyökkäysen ja puolustuksen koordinaattorit on talousjohtajia ja kaikki paitsi kaksi valmentajaa on entisiä linjamiehiä.

 

Millaisen viestin haluat lähettää porvoolaisyleisölle?
 

-Tänä vuonna Porvoossa pelataan erittäin laadukasta, viihdyttävää, fyysistä ja kovatempoista jenkkifudista. Kotiyleisön tuomaa lisäboostia ei voi liikaa korostaa ja se on monesti se, mikä ratkaisee tiukoissa matseissa voiton ja tappion välillä, joten tulkaa runsaslukuisesti ja kannustakaa äänekkäästi!

 

HUOM! Butchers aloittaa kautensa poikkeuksellisesti PALLOKENTÄLLÄ Keskuskentän nurmiongelman takia. Pallokenttä sijaitsee Keskuskentästä Aleksanterinkadun toisella puolella. Osoite pääsisäänkäyntiin on Lukiokatu 22, josta lipunmyynti.  

Tervetuloa kannustamaan kotijoukkue voittoon. Kickoff la 20.5. klo 16.30!  

Uudistettuun tulospalveluun tästä https://tulospalvelu.jenkkifutis.fi/ottelut#season:1,series:14,group:3,phase:1

 

Seuraa Vaahteraliigaa ja lajia somekanavien lisäksi:
 

https://vaahteraliiga.fi/

https://jenkkifutis.fi/

https://fifthquarter.fi/ (toukokuun alussa perustettu uusi sivusto)

Tule pelaamaan https://jenkkifutis.fi/pelaamaan/

Tustustu jenkkifutikseen https://jenkkifutis.fi/pelaamaan/tutustu-jenkkifutikseen/

bottom of page