top of page

ROOSTERS-PELIIN LÄHDÖSSÄ NÄLKÄINEN TEURASTAJALAUMA

Torstain kotipelistä Helsinki Roostersia vastaan odotetaan huippujännittävää, sillä voitolla Butchers vahvistaisi sarjan kakkossijaansa ja sitä myötä mahdollisuudet playoff-kotietuun kasvaisivat keskinäisissä vertailussa Steelersin lisäksi Roostersin kohdalla. Joka tapauksessa jännitettävää riittää vielä seuraavillekin kierroksille. Tämän kauden Vaahteraliiga on nimittäin ollut ennätystasainen, joten hermoja raastavia jännitysnäytelmiä on saatu todistaa pitkin kesää. Liigajoukkueet ovat pelanneet todella ristiin ja näin vielä useammallakin joukkueella on mahdollisuus nousta sarjan kärkisijoille elokuun aikana.

game roo.jpeg

Suomen menestynein jenkkifutisseura Helsinki Roosters rämpi monen yllätykseksi alkukauden, mutta on nyt tehnyt pieniä muutoksia vahvistaen joukkuettaan jonkin verran ja kohentanut peliään kauden edetessä. Roosters on vaihtanut alkukauden laitahyökkääjä Pearce Dumayn vaaralliseen Danny Kittneriin, jolla takana neljä pelattua ottelua ja edettynä ottelukohtaisena keskiarvona huikeat 156,2 jaardia! Lisäksi Ruotsista helsinkiläiset saivat maajoukkuetakamies Waraphon Ben Prasopsinin. Roosters majailee sarjataulukossa sijalla neljä, kaksi voittoa Porvoota perässä. Toki Roostersilla vielä yksi ottelu enemmän pelattavana ja se sisältää Porvoon lisäksi kaksi muutakin sarjataulukossa nyt heidän yläpuolelleen sijoittuvaa joukkuetta eli Crocodilesin ja Steelersin.

 

Panoksia on lisätty myös Butchersin leirissä. Nimittäin seuratoimijat taustalla ovat niin ikään huhkineet hommia uusien yhteistyökumppaneiden saamiseksi. Tämä taas on mahdollistanut jalkavammasta kärsineen tukimies Aaron Bryantin vaihtamisen Brandon Wellingtoniin sekä Ranskan maajoukkuetakamies Jordy Adjeteyn rekrytoinnin teurastajien kulmapuolustajaksi. Wellington pelasi yliopistouransa ykköstason Washington Huskieseissa kausilla 2016-19. Vuonna 2020 hän jäi ilman NFL-varausta, mutta vapaana pelaajana solmi kolmen vuoden sopimuksen NFL:n Indianapolis Coltsin kanssa. Lopulta Wellington ei kuitenkaan mahtunut lopulliseen NFL-kokoonpanoon missään vaiheessa. Jordy Adjetey saapui Butchersiin La Courneuve Flash-joukkueesta, jossa hän oli mukana voittamassa CEFL-mestaruuden.

 

Ulkomaalaisten lisäksi Butchers vahvistuu parillakin porvoolaisella, kun laitahyökkääjä Phung Nguyenin kauden aloitus on siirtynyt tähän asti ja lisäksi ikinuori Ville Kurvinen tekee odotetun paluun puolustuksen linjaan. Molemmat miehet ovat pitäneet itsensä hyvässä kunnossa ja he tulevat kokemuksellaan tuomaan leveyttä Porvoon rosteriin. Butchers-leirissä ollaan hyvillään myös siitä, että Wolverines-pelistä poissaololista kutistuu, kun D-linjan takana Nikot Pennanen ja Roiko sekä Jesse Vuoksenturja, joka on todella tärkeä palanen puolustuksen linjassa, ovat kaikki pelikunnossa. Hyökkäyksen puolella huippuhyvän kauden pelannut laitahyökkääjä Kristian ”Krippe” Natunen on myös tässä pelissä jälleen mukana vahvistamassa Porvoon hyvin edennyttä hyökkäystä. Vastakkain ovatkin nyt kaksi tämän kauden eniten edennyttä hyökkäystä pelinrakentajien Brandon Gwinnerin (BUT) sekä Dimitri Sinodinosin (ROO) johdolla. Porvoo on siis lähdössä erittäin tärkeää otteluun hyvillä mielin. Päävalmentaja Lasse Voipio tunnelmoi joukkueen fiiliksiä tiistai-iltana:

 

”Tuleva ottelu on meille playoff-asetelman osalta erittäin tärkeä. Voitto Roostersista tarkoittaisi, etteivät Roosters tai Steelers enää pääsisi meidän ohi sarjataulukossa ja ainoa joukkue, joka uhkaisi kotietua playoffeihin olisi Vaasa, ja tällöinkin riittäisi voitto joko Vaasasta tai UNC:stä.

Meillä pitäisi olla kauden paras joukkue pukeissa torstaina Roostersia vastaan, joten kaikki edellytykset positiiviseen lopputulemaan on olemassa. On todella mielenkiintoista nähdä minkälainen vaikutus Jordyn ja Brandonin (Wellington) mukaantulolla on meidän puolustuksen tehokkuuteen. Näiden herrojen lisäksi Ville Kurvinen tulee paikkaamaan Atron loukkaantumisen jättämän aukon puolustuksen linjassa. Villekin on erittäin tervetullut lisä meidän valmiiksi kovaan puolustuksen linjaan.

Hyökkäyksen osalta tullaan jatkamaan siitä, mihin edellisessä pelissä jäätiin. Tarkoituksena on haastaa Roostersin puolustus niin juosten kuin heittäenkin. Hyökkäyksen pelaajien pienet kolhut on saatu parannettua ja mm. Krippe ja Asko Mäntymäki tulevat palaamaan pelaavaan kokoonpanoon torstaina.

Kummatkin joukkueet suhtautuvat otteluun kuin se olisi playoff-matsi, joten odotan ottelusta tiukkaa ja erittäin kiihkeää vääntöä kahden hyvän joukkueen välillä.”

 

Butchersin pelaajisto on ollut myös kiitollinen mahtavasta kotiyleisöstään! Porvoon Keskuskentällä on riittänyt tunnelmaa ottelujen alusta alkaen ja myös tämä tekee kotiedusta erittäin tärkeän jatkoa ajatellen. Runkosarjan kotipelit sijoittuivat tänä vuonna pääasiassa alkupuoliskolle, joten nyt viimeistään kannattaa saapua torstaina Keskuskentällä ystävät ja sukulaiset mukanaan jännittämään saako teurastajat kaadettua aina vaaralliset ja huippuvalmennetut kukonpojat jo toistamiseen tällä kaudella! Ottelu alkaa klo 18.30, mutta kannattaa saapua ajoissa, jottei missaa jännittävän ottelun alkua lippujonossa. Liput voi tilata ennakkoon osoitteesta www.lippu.fi . Aikuiset 10€, opiskelijat, eläkeläiset ja varusmiehet 5€, alle 15-vuotiaat vapaa pääsy.

 

Tämän kierroksen jälkeen alkaa Vaahteraliigassa maajoukkuetauko, sillä miesten EM-välierä pelataan Vantaalla la 5.8. Tauon jälkeen Butchersin otteluohjelmassa huiliviikko, jonka jälkeen joukkue pelaa runkosarjan viimeiset ottelunsa 19.8. Vaasassa sekä 25.8. Lohjalla. Playoffsit pelataan syyskuun ensimmäisen viikonlopun aikana ja Vaahteramalja XLIV lauantaina 9.9. Seinäjoella Oma SP-Stadionilla.

bottom of page