top of page
Blue Lion.jfif

Suomi kohtaa EM-välierässä Ruotsin

Amerikkalaisen jalkapallon EM-kisoja uudistettiin vuoden 2018 kotikisojen jälkeen, jossa Suomi otti Ranskaa vastaan kärsityn niukan välierätappion jälkeen pronssia. Uudistuksen myötä, EM-kisat jakautuvat nykyään kahdelle peräkkäiselle vuodelle. EM-mitalipelit pelataan siis joka toinen vuosi. Edellisistä EM-kisoista v. 2021, Suomi sai myös pronssia. Välivuosina pelataan alkusarjan pelit, joiden perusteella neljä parasta maata pelaavat varsinaisena kisavuonna mestaruudesta. Viime kaudella Suomi voitti oman EM-lohkonsa kukistamalla sekä Tanskan että Tshekin, päästen näin mitalipeleihin. Finaali ja pronssiottelu pelataan vasta syksyllä tämän kauden päätteeksi.

 

Tänään pelataan siis EM-loppuottelupaikasta Vantaan Myyrmäen Stadionilla alkaen klo 13.00.  Butchersista maajoukkuepaidan pukee ylleen kahdeksan pelaajaa. Porvoon hyökkäyksestä ovat mukana ensikertalainen Luukas Eerola (WR), Micky Kyei (WR), Asko Mäntymäki (TE), Mikko Seppänen (WR) sekä Sakari Siltakorpi (OL). Puolustuksesta Asko Pajunen (DL), Niko Roiko (DB) sekä Jesse Vuoksenturja (DL).


Miesten maajoukkue on valmistautunut EM-otteluun kokoontumalla lähes viikoksi Pajulahden Urheiluopistoon. Maajoukkueen otteluun 12. kertaa valmistautuva Mikko Seppänen kertoo, että leiri on sujunut onnistuneesti.  ”Maajoukkueleirit ovat erittäin intenssiivisiä, sillä lyhyessä ajassa pitää sisäistää paljon asioita. Luonnollisesti olemme käyneet läpi pelikirjaa sekä mentaalipuolen juttuja. Opiskeltu, palaveerattu ja sopivalla tahdilla treenattu. Tämä on enemmän sellaista yhdessäoloa ja joukkuehengen luomista. Joukkuehenki on todella hyvä ja tottakai koko viikko ollaan valmistauduttu siihen, että nuorennusleikkauksen kokenut Ruotsi nyt kaatuu.” Niko Roiko komppaa Mikkoa vierestä ja myös Micky Kyei vakuuttaa, että Suomi tulee dominoimaan kokemuksella, nopeudella sekä älyllä. ”3-kymppisten veteraanijoukkue on yksinkertaisesti liian vahva nuorille ruotsalaisille”, näpäyttää Kyei. Suomella on varmasti hampaankolossa kaksi edellistä Ruotsi-ottelua, jotka päättyivät ”rakkaan naapurimaan” voittoon.

 

Suomi-Ruotsi välierän voittaja saa EM-finaalin vastaansa voittajan toisesta välieräottelusta Itävalta–Italia, joka pelataan tänään illansuussa. Vaikka Suomi on Euroopan menestynein jenkkifutismaa EM-mitaleissa mitattuna, niin edellisestä loppuottelupaikasta on jo 22 vuotta. (v. 2001). Harvinaiseksi muuttunut EM-finaali kelpaisi siis varmuudella koko Suomen joukkueelle.

 

Myyrmäen Stadionille toivotaan suurta ja äänekästä kannustusjoukkoa, joten toivottavasti myös porvoolaisfanit innostuvat ajamaan paikan päälle. Monipuolista ohjelmaa löytyy koko perheelle alkaen jo klo 11.00 stadionin ulkopuolisella tapahtumatorilla, jonne yleisöllä vapaa pääsy.

bottom of page