top of page

Timi Nuikka taitaa toisen polven tukimiehenä taklaamisen taidon

but_Nuikka_T.png

Viime ottelussa Steelersiä vastaan huikeat 14 taklausta viimeistellyt Butchers-kasvatti Timi Nuikka omaa kentällä haukan vaistot ja leijonan ärhäkkyyden, mutta kentän ulkopuolella 23-vuotias taistelija näyttäytyy kohteliaana ja kesynä kouluavustajana, jonka tähtäin on päästä opiskelemaan opettajaksi. Nuoresta iästään huolimatta Timillä on kokemusta jo ELF-peleistäkin, sillä viime kaudella mies edusti Puolan Wroclaw Panthersin riveissä ja kauden päätteeksi palkinnoksi valinta kovan sarjan Vuoden Tulokaspuolustajaksi. Porvoolaissyntyinen toisen polven butcherslainen palasi kotikaupunkiinsa täksi kaudeksi ja on kyllä ehdottomasti ollut tärkeä lenkki Porvoon puolustuksessa yli 8 taklauksen keskiarvollaan per peli alkukauden osalta.

 

Timi on aloittanut jenkkifutiksen Butchersissa v. 2012 isänsä innoittamana. Ensimmäisenä valmentajana on toiminut edelleen kovaa työtä junnuvalmennuksessa tekevä Pilvi Ryynänen. ”Harrastin jalkapalloa (soccer) aika pitkään ennen kuin aloitin jenkkifutiksen ja yritin hetken harrastaa kumpaankin samaan aikaan, mutta jenkkifutis vei voiton ja onneksi vei! Junnumuistot Butchersista on mitä parhaimmat.” Parhaimpina muistoina Timi mainitsee v. 2018 U17 Suomen mestaruuden sekä kaikki pelireissut, mitä tehtiin joukkueen kanssa vuosien varrella. 

Kysyttäessä, mitkä ne ensimmäiset muistijäljet edustusjoukkueesta on, Timi kertoo muistavansa, kun on ollut katsomassa isän (Toni Nuikka) ja sedän (Mika Nuikka) Vaahteraliiga-otteluita Keskuskentällä. ”Erityisesti on jäänyt mieleen olisikohan se ollut vuosi 2010, kun pallokentällä pelattiin Eurobowl-peli saksalaista joukkuetta vastaan.” (Berlin Adler) Tämä siis aikana, jolloin hallitsevat suomenmestarit pelasivat myös Euroopassa ns. mestareiden cupia.  

Timi on siis entisen porvoolaispelaajan poikana ollut jo pikkupoikana näkemässä Butchersin menestystarinaa. Isä Toni on oman uransa jälkeen ollut innokas fanittamaan Butchersia ja tunnetaan henkeen ja vereen butcherlaisena. Mitä sitten porvoolaisuus merkitsee Timille? ”Porvoolaisuus on minulle muiden auttamista, olla ystävällinen sekä ylipäätään toimia silleen, miten haluat, että muut toimivat sinua kohtaan. Butcherslaisuus edustaa minusta samaa asiaa, kuin olla porvoolainen!” Porvoolaisuutta pelaajat ovat itse halunneet tuoda esille uusissa peliasuissaankin, mm. vaakunan muodossa.

 

Timin lajilahjakkuus oli todettavissa jo varhain junioreissa. Junnuissa hänet voitiin laittaa mille tahansa pelipaikalle, mutta pääasiassa mies pelasi juniorina takakentällä safetynä. Vasta edustusjoukkueeseen tullessaan 5 vuotta sitten, Timi siirtyikin isänsä jalanjäljille tukimieheksi. ”Linebackin täytyy osata lukea peliä nopeasti sekä olla fyysinen ja nopea. Parasta LB:nä olemisessa on se, kun pääsee antamaan kovia taklauksia.” Ja taklata tämä mies todella osaa!

Kuuleman mukaan himotreenaajasta ei ollut vielä juniorivuosina kyse, vaan erittäin hyvän peliälyn omaavasta pelaajasta. Kun vanhemmalla iällä fysiikkatreenit ovat astuneet mukaan, niin kehitys ja sitä mukaan tulos on ollut todella ihailtavaa porvoolaiskatsojankin kannalta. Vastustajille lähinnä kunnioitusta herättävää.

Nykyään siis Timin vapaa-aika menee kuntosalilla ja kesäkauden jefukiireiden lisäksi hän kertoo ehtivänsä nauttia kesästä myös ystävien ja perheensä kanssa. Jonkun verran lukukiireitäkin on täytynyt olla, kun kerran tavoite siviilielämän puolella on yliopistoelämässä, päämääränä opettajan ura. Yhä on jenkkifutistavoitteitakin, mitkä tarkoittavat yksinkertaisesti menestymistä joko Suomessa tai ulkomailla. Toivottavasti hienoja jefuvuosia nähdään Timiltä vielä useita. Motivaatio-ongelmia Nuikalla ei ole ollut vielä koskaan. Jokaiselle juniorille hän haluaa sanoa: ”Uskokaa itseenne ja toteuttakaa itseänne. Älkää liikaa miettikö, mitä muut ajattelee, kun tavoittelette unelmianne.”

Unelmia tavoitellaan Porvoossa edelleen, joten kysymys Timillekin: Kuka tulee finaalissa vastaan? ”Finaalissa tulee vastaan Kuopion Steelers!”

 

Miten Timi ja koko Butchersin joukkue pärjää tänään torstaina kotikentällä, kannattaa tulla katsomaan. Ottelu potkaistaan käyntiin klo 18.30 ja vastassa Crusaders Lohjalta.

bottom of page