top of page

Vuoden liigapelaaja Zach Wright jatkaa Porvoossa!  

wright_sign.jpeg

Porvoon Butchers on solminut jatkosopimuksen viime kauden Vuoden liigapelaajaksi valitun yhdysvaltalaisen Zach Wrightin kanssa. Mies on samalla Butchersin ensimmäinen kauden 2024 rosteriin kiinnittämä yhdysvaltalaispelaaja.

 

Wright kantoi pelipaidassaan historian ensimmäisenä Butchers-pelaajana numeroa nolla, mutta joukkueen vahvistamiseen hankittu Wright oli kaikkea muuta kuin ”tyhjä arpa”. Vauhdikkaana ja kovana taklaajana tunnettu, mutta myös pallohaukaksi nimetty Wright mm. rikkoi Vaahteraliigan syötönkatkoennätyksen, sen ollessa nyt runkosarjassa 9 kpl. Näistä yhdeksästä syötönkatkosta Zach palautti 3 kertaa pallon aina maaliin asti. Tilastojen valossa hän oli koko Vaahteraliigan paras heittopuolustaja. Zach nähtiin myös rohkeana puntin palauttajana keskiarvon ollessa n. 13 jaardia per palautus. Taklaustilastoissa Zach oli Porvoon ykkönen ja koko Vaahteraliigan sijalla 8 keskiarvolla 5,3 taklausta/ottelu. Puolustuksemme ”liideri” komeilee viime kauden tilastoissa myös peitettyjen rähmäysten (3) sekä aiheutettujen rähmäysten (2) kärkijoukoissa. Zach kunnostautui näissä myös Vaahteramaljassa, peittäen peräti kaksi tärkeää rähmäystä ja aiheuttaen yhden. Monipuolista ja urheilullista Zachia voidaan pitää niin ikään all around-pelaajana, sillä tarvittaessa mies pystyy toimimaan myös hyökkääjänä.

 

Zach kertoo olevansa hyvin innoissaan paluusta. ”Vietin uskomatonta aikaa viime kesänä Porvoossa. Sain matkan aikana täältä elinikäisiä ystäviä. Organisaatio ja porvoolaiset olivat aivan liian upeita ollakseni palaamatta. Ensi kaudesta yritän tehdä vielä viime kauttakin paremman!”

 

Päävalmentaja Lasse Voipio: ”Olen todella tyytyväinen, että saadaan Zach takaisin Porvooseen ensi kaudeksi. Zach sopii meidän puolustussysteemiin sekä -filosofiaan täydellisesti, joka näkyi erittäin hyvin viime kaudella. Zach johtaa puolustusta sekä tekemisellään, että verbaalisesti. Hän tekee valtavasti töitä kentällä ja kentän ulkopuolella joukkueen menestyksen eteen, sekä saa pelaajat ympärillään pelaamaan paremmin ja ylittämään itsensä. Jokaisessa joukkueessa pitäisi olla vähintään yksi Zach!

 

Welcome back Hero-Zero #0!

bottom of page